Direktlänk till inlägg 29 juni 2011

En ny bekantskap

Av Yvonne - 29 juni 2011 20:53

Han stod och spanade, uppsträckt, alert och supervacker, tyckte jag.

Precis så där som man vill få till i utställningsringen. Inte för att jag direkt vet exakt hur en irländsk terrier ska se ut, standardmässigt menar jag. Men en vacker hund är en vacker hund och det kan jag se.


Irländsk terrier har inte tillhört mina favoriter, snarare tvärt om faktiskt.

Jag kände Emma för länge sen, en elak, bortskämd och lömsk irländsk terrier som tuggade på folk och fä dag ut och dag in. Hennes matte var så mesig så hon borde inte ens ha ett marsvin (uttrycket stulet av en vän ), alltså en perfekt terrierägare. Eller hur??? 

Emma styrde med järntass, tills vi möttes då förstås, på jobbet för hon var kontorshund.

Det var på den tiden när folk rökte inne utan att ta hänsyn och var någon allergisk fick han/hon stänga in sig på sitt eget rum och nysa och snörvla i lugn och ro.

Ack ja, själv är jag ganska nöjd med att slippa röklukten i håret.

Som sagt, vi var två hundmänniskor på jobbet varav den ena talade om för Emma, att biter du mig är du en död hund (inte jag).

Den andra, dvs jag lyfte bort henne från kakbordet i nackskinnet med ungefär samma hot, "du är en död vovve".

Skithundens matte talade om för oss att så fick vi inte göra för då kunde Emma bita oss.

Visst sa vi, och då är hon en död hund, Emma satt bredvid och lyssnade och sa;

- Så är det matte, jag blir en död hund.

Alltså, Emma var lömsk, bortskämd och elak, men inte dum. Hon höll sig på mattan, men tuggade vidare på våra mer mesiga arbetskamrater, men det är en annan historia.

Pga Emma har jag inte haft några högre tankar om den rasen, otrevlig...jepp  


Men man är völ inte sämre än att man kan ändra sig, ser fortfarande den vackre hannen framför mig och så trimmar jag Isa och hon är ingen Emma hon. Jag har bestämt mig för att from nu gillar jag verkligen irländsk terrier. Finns faktiskt en till som trimmar sig hos mig, go´som guld, det lilla livet.

Det gör ju inget att dom är lättrimmade också, tänk så bra det kan bli.  


Förresten, på fredag åker grabbsen och jag till Borås, tillsammans med L8 och Carro. Kanske blir det en vettig debattartikel skriven då, hmm undrar just hur det känns att göra något vettigt.

Vi får se, ha det skönt i värmen så länge.  


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se