Direktlänk till inlägg 28 februari 2011

En dag i förrådet,

Av Yvonne - 28 februari 2011 17:57

Enligt morgonens rutiner gick jag som vanligt in i förrådet för att fylla på pippimaten, dvs solrosfrön som jag kommit över utan att betala en cent. Ibland måste man ha lite flyt, nåja alltså in i kallförrådet som vi kallar det;

-razzel, razzel, boink, plonk, razzel, razzel osv.

som upplysning kan jag väl tala om att jag gallskrek redan vid det första razzlet...

Hade ingen aning att jag kunde skrika så, utan att ens tänka att nu måste jag skrika. Det kom alldeles instinktivt, varför nu det är nödvändigt, jag kan ju skrika ändå.

Razzlet kom från en gammal fodertunna alldeles vid min sida och när jag tittade ner satt det två möss och kollade upp på mig.

Till saken hör att jag är inte ett dugg rädd för möss, men jag blev väl lite överraskad, tror jag. Funderade ett tag och kom fram till att kan jag rädda en stackars and från att frysa ihjäl på vägen kan jag banne mig inte slå ihjäl ett par möss, alltså tog tag i tunnan för att bära ut den och...då hoppade en av mössen upp och högg efter mig (inte jag ljuger för att förbättra historien). Men, jag blev nog lite småskraj och tappade tunnan, den ena sprang ut i snön men den andra sprang in igen, i tunnan alltså. Tömde ut honom och skiten dom lämnat efter sig och så var det med det, trodde jag.

Nästa dag, in i förrådet för att fylla på och vad skådar mitt norra öga, där sitter dom i samma tunna och glor upp på mig igen.

- men är ni dumma i huvudet, ni kom ju undan med blotta förskräckelsen igår.

Möss är skadedjur, dom gnager sönder, äter upp, skiter både här och där, gräver upp och gräver ner. SKADEDJUR!!!!!

Alltså, tänk till och titta inte ner på dom där dom sitter och skakar, tittar upp med små pepparkornsögon. Undrar om det är mor och son/dotter?? Den ena är ju lite mindre, faktiskt, hmmmm  

Det finns egentligen bara en sak att göra och så får det bli...

Jag satte på locket och ställde in tunnan så att jag slipper få besök igen, asch då råkade tappa ett gäng solrosfrön i en liten kruka i förrådet, aj då så det kan bli.

För, nix, jag kan inte slå ihjäl nåt som inte gjort mig något, och som jag resonerade med maken. Det kommer bara nya, dom finns ju där i naturen och där får vi väl samsas då.

Blir det för jävligt får jag väl sätta ut en fälla då, men den dagen den sorgen. Vilken vekling man är  


 


  

 
ANNONS
 
Annelie Finnebäck

Annelie Finnebäck

2 mars 2011 23:11

Jag hade dött! Och jag kommer inte köpa solrosfrön för att utfordra fåglarna. De får helt enkelt förlita sig på mina grannar.

http://www.brackets.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se