Direktlänk till inlägg 21 januari 2011

Utslängd, undanstoppad, negligerad!!

Av Yvonne - 21 januari 2011 20:36

Slängde ut hundarna i hagen bakom huset för att kunna dammsuga ostört. Kom ihåg att det var något jag skulle komma ihåg och tro det eller ej men när jag stod i fönstret och funderade såg jag vad det var.

Smidig utbrytning a la Nyman;

  • Se långt efter din matte, använd gärna den där ledsna blicken som dom ofta faller för.
  • Om inte, sätt dig ner och bida din tid (he he)
  • Gå runt och skrota lite, lek, skutta och hoppa, står hon i fönstret gäller det att se ut som om man är jättenöjd med att vara utslängd, ja se ovan. 
  • Gå långsamt fram till grinden och tryck med nosen, långsamt. Matte kan se...........
  • Sen är det bara att klämma sig ut och gå fram till dörren och se ledsen ut, vifta långsamt på svansen. För soffan är väldigt varm och gossig. I den här familjen gillar man gossiga grejor, soffor i synnerhet då.
  • Suck, det gick inte, måste komma på något bättre till nästa år. Förresten gick det inge´vidare förra gången jag testade..

Tja, vi får bygga om hundgården när snön försvunnit, någon gång i

augusti eller så( nu är det jag inte Nyman som talar, författarens notering, märk väl).

Förresten har Nyman, även om han inte verkar bry sig, blivit pappa till tre underbara valpar hos kennel Djakartas. Det nyper lite i hjärterötterna när jag ser dom, som alltid kommer tanken....

Vill ha, vill ha, vill ha, men t.o.m jag inser att man kan inte komma hemsläpande med valpar i tid och otid. 

Troligtvis får jag sparken, hemifrån alltså, jag får nöja mig med att titta så länge.

Men jag har ju Timell......han har hållit igång sedan han fick komma in och det är cirkus 500 timmar sen. Ja, liten överdrift kanske, men  kan man på något sätt tanka över lite energi, jag behöver det just nu.

Kan tänkas att det beror på att det är januari och jag har av någon underlig anledning aldrig tyckt så bra om den månaden.

Kan det kanske bero på att;

  • Julen, som jag älskar, är slut.
  • Pengarna, som jag älskar, är slut.

Tror att jag fick med dom två viktigaste punkterna, finns det något mer om januari. Ska jobba på att försöka älska januari lika mycket som november  


Så, tror att jag lyckats igen, med att klämma fram en osammanhängande blogg. Men va´tusan, nån ska ju göra det också.

Nu ska jag gå in och anmäla Timell och Mollberg till Malmö, och så fort jag tänker på utställning känner jag den vanliga pirrkänslan. Roligt blir det, Mollefjoll är inne på sitt elfte tävlingsår, fantastiskt.

Visserligen satt han i hagen idag och sa;

- Hur kan du, låsa in en veteran på det här sättet. Jag ska skriva till Hundombudsmannen jag. Får vi se vad dom säger så släpp ut mig. 

Kom ihåg matte att du hindrade mig från att ta mosters undulater, det glömmer jag inte. Hade jag fått hoppa och välta buren hade jag kunnat knapra i mig en grå och en turkos.

Fick nöja mig med att stå i soffan och sukta, hur kul är det.


Nu är det time för ett glas vin, det är visst helg och snart är denna ljuvliga månad januari slut. Vi ses i Malmö, eller visst??? 


I år, alltså 2011 ska vi ha det kul och bra och ljuvligt och inte bli feta för vi har börjat träna osv. Slutat röka och dricka vin, sluta köpa snygga skor och kläder, kasta mobilen och börja skriva brev.

Jag vet, nu slant fingrarna, jag ger aldrig upp vin och snygga skor, men tränar lite det gör jag.    


  


Lite okammade benhår, men vad kan man begära av en upphetsad Veteran.


  





 
 
Ingen bild

Syrran

24 januari 2011 08:35

Greger och Greta hälsar; lång näsa!!! Puff o kram från moster

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Skapa flashcards