Direktlänk till inlägg 23 november 2010

Paaaaaaaaaarty, tjohej!!

Av Yvonne - 23 november 2010 23:38

Näe, suck det gäller inte mig, men tro mig det har varit fest ute i kallförrådet. Jag vet det för dom städade inte upp efter sig utan resterna låg kvar på golvet.

För en gångs skull kan jag med största säkerhet säga att Timell har inte varit inblandad, det brukar han ju vara men inte den här gången.

Det skulle ju som sagt bli en riktigt kall vinter i år och som den omtänksamma människa jag är släpade jag hem fågelmat, 2x25 kg. Ingen pippi ska behöva dö av svält i min trädgård, där med basta.

Nåväl, maken sa att nu kommer mössen att bli glada men inga problem, jag har ett par fodertunnor stående, vi kan ta dom; sa jag och glömde bort det hela.

Ja, tills idag då när mannen (han som har ögon i den här familjen) talade om att nu hade mössen käkat hål på ena säcken och försett sig. Halva säcken, nästan (liten överdrift kanske, men annars blir det inge´kul) för vad gör man om man sniffar go´saker och är en mus (ajabaja nu menar jag det lilla djuret och inget annat!!  ) jo, då knaprar man som sagt hål längst ner på säcken visslar på polarna och sen förser man sig. Undrar om någon åt ihjäl sig??

Kan tänkas att det ligger ett gäng möss någonstans bland väskor och gräsklippare, klappar sig på magen och rapar medan dom smälter maten.

Det var iaf sista festen på länge grabbar, för nu har solrosfröna hamnat i fodertunnorna, så det så. Resten ska fåglarna ha om jag får bestämma, och det får jag ju......eller??  


I snålblåst och allmänt otäckt väder gick grabbarna och jag en promenad ner till slottet, ja och hem igen också förstås.

En K-märkt skog är vacker, man går på mjuka stigar, det hänger mossa och lavar lite här och där. Det knakar och knirkar i de i de gamla träden, det är en riktig skog mao.

Hade jag varit liten hade jag naturligtvis vägrat att gå där, eftersom jag var fullt på det klara med att det fanns troll och kanske någon häxa här och där i sådana skogar.

Ja, idag tror jag ju inte på sånt, hmmm....fast det får allt lov att vara dagsljus annars kan man inte så noga veta.

Nåväl, i och med vinden, knakade och brakade det väldeliga i träden så vi gick vägen hem istället.  Lite säkrare kändes det som, K-märkta träd vill jag inte ha i huvudet, tack så mycket.

Då, minsann upptäckte jag att Timell lärt sig att gå fint på kanten, inte gå över vägen, stanna på kommando eller komma snabbt som ögat när jag ropar.

När det kommer bil ska man stanna, stå stilla bredvid matte tills bilen kört förbi, å de´kan han nu.  

Har en känsla att han lärt sig av dom andra, jag kommer faktiskt inte ihåg att vi tränat det här. Har jag varit så off?? Typ, kanske!!

Nu känner jag att natten tränger sig på, kan tänkas att jag har lite dåligt samvete för att jag förstört mössens matförråd, jag försöker ta det som en prövning helt enkelt. Kan ju inte börja mata mössen också!!??

Tjingeling så länge    


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Skapa flashcards