Direktlänk till inlägg 3 oktober 2010

Söndag, hur var det nu

Av Yvonne - 3 oktober 2010 23:02

Var det inte så att man skulle "helga vilodagen" eller har jag fattat helt fel. Finns det något som heter så förresten.

Nu är det ju så att speciellt kyrklig och troende är jag inte, men jag tycker det kan vara bra att utnyttja saker och ting, typ gamla traditioner och liknande för egen vinning, så att säga.

Funderade starkt på att hävda min rätt att få fortsätta lata mig genom att hänvisa till ovanstående citat om vilodagen. Efter att ha lyssnat en stund på makens genomgång om vårt försummade hem bestämde jag mig dock för att inte säga något. Som den kloka kvinna/hustru jag är plockade jag snällt fram mitt blommiga förkläde och började städa. 

Jo, det är sant allt utom det blommiga förklädet, jag har inget, men erkänn att det lät fint. 

Jag plockade fram dammsugaren och slängde ut skäggen i hagen. Sen åkte en massa annat ut också, järnplåtar vad jag kan röja när det behövs, ska man nu förstöra sin söndag är det lika bra att göra det med besked. För Timell var det första gången i hagen, ganska kul tyckte han, en timme eller så. Under den tiden skällde han ut vår japanske granne som ägnade tid åt att städa skogen, upprörande tyckte hundarna. 

Sen ville han in, men si det går inte här ska dammsugas och torkas golv och dammas och, och, och....herregu´hur mycket tråkiga saker finns det som måste göras egentligen. Hur många som helst onekligen.

Jag torkade faktiskt listerna också, råkade kolla dom lite närmare och det var ingen rolig historia, så..  

Nåja, nu är huset rent igen, och nu måste jag faktiskt börja leta lite nya mattor. Hösten är ju inte den renaste årstiden direkt och det finns vissa i den här familjen som drar in kvistar, löv, mossa, bark, gamla äpplen och diverse annan skit (urschäkta språket), jag nämner inga namn, bäst så.  

Sen är det bara att vänta på att dom där eländiga löven, ack så vackra just nu, ska falla ner på min gräsmatta för att sedan transporteras in i mitt hem. Inte av mig måste jag noggrant poängtera, nej jag har skaffat mig egna "draindyngadrängar" och oj så skoj det är.

För man står ju här, i sitt nystädade hem som doftar av diverse rengöringsmedel och känner sig ganska nöjd med dagens slit.

Då kommer gänget, med Timell i täten;

- Ok grabbar, jag först, mot maten!!!

- Va, dom har glömt den, jag letar i soffan, follow me!

Full fart framåt och efter kommer stickor, strån, fallna löv osv.

Jamen, det var ju rent för en stund sen och titta så roliga dom är när dom kommer på det där sättet, dom små liven. Kraschar lite i munnen, kan det vara emaljen tro?

Gulliga tasspår också, på det mörka golvet i vardagsrummet, lätt att torka av igen, inga problem.  

Visst är det härligt med barn och djur, jag menar vad skulle man göra om man inte hade dom.

Ligga i soffan och äta praliner, dricka ett glas vin, se en bra film, sova lite, fnula runt lite i godan ro eller tro.......

Nix, blir inge´av me´de´inte, får fortsätta svabba golv och stoppa näsan i nybadade hundpälsar. Man får väl helt enkelt borsta av fötterna innan man går och lägger sig, så svårt är det ju inte.

Man kanske ska köpa en liten fotborste att ha på sitt sängbord, isch så fånigt det blev. Tror att det är time att dra ner nattmössan.


Sen vill jag faktiskt skicka en liten hälsning till alla mina kära vänner, så skönt att ni finns därute. Kram på er, ingen nämnd ingen glömd. 



Hade jag nu inte varit tvungen att städa kanske jag hade dragit en druttelutt från den här boken. Nu blev det inget av med det.


     

Va, i allsin dar ska du med den bilden till sa min syster i kyrkan, dopet ni vet. Tja, vem vet men den gjorde sig ganska bra här, eller??






 
 
Ingen bild

syrran

5 oktober 2010 21:50

Jaaa, jag undrade verkligen. Men du har lyckats igen, var sak har sin plats, även en bild ur psalmboken. Hade du ställt in skärpan hade jag kunnat tralla med i trudelutten men eftersom du inte drog den själv så behöver jag inte stämma in. Men det är faktiskt en rätt snygg bild. Och..jodå, man får visst skratta i kyrkan!! Puss o kram

 
Ingen bild

Ulla

6 oktober 2010 07:03

Vill bara säga att jag blir så glad av att läsa din blogg. Inte bara idag, utan alla dagar;-)

 
Ingen bild

Honsjälv

6 oktober 2010 23:59

Kram o tack:-))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Skapa flashcards