Alla inlägg under juni 2010

Av Yvonne - 2 juni 2010 09:31

Jag hörde det på direkten, det ljudet går bara inte att ta fel på.

"PLOPP", lägg märke till att jag skriver med versaler, inget litet "plopp" utan ett riktigt äckligt "PLOPP". Värden satte sig ner och kliade sig bakom örat och för hans del var saken klar och utagerad. Själv stod jag där och tittade ner på golvet där en fullproppad och välfylld fästing hade dunsat ner. Därav "PLOPPET", yack!!  

Kom just ihåg att jag fått en påminnelse på min tredje spruta så nu får jag ta tag i det också. Allt ska man komma ihåg.

Igår under en trimningspaus i Viksjö gick jag igenom alla preparat för fästingar, men det mesta hänger i halsband, eller ska duschas på varje gång man går ut.

Nix, det får bli det beprövade "Expot eller Frontline eftersom halsband förstör toplinen (hmm, så fånigt det såg ut i skrift) och mina hundar går ut och in hela dagarna. Har faktiskt inte tid att springa runt och spraya hela tiden, dessutom såldes inte den sprayen i dunk, jag bor i ett på kartan rödfärgat område, fästingkartan alltså. Annars ser det ut som vanligt här, grönt gräs osv.

Nu måste jag sätta mig i bilen och åka till jobbet, en styck dvärgschnauzer på 16 veckor väntar på sin första trim, spännande för den är ju svart. Sen kommer det en cairnterrier och den är tydligen enligt matte väldigt igenvuxen.

Detta var nog min kortaste blogg, nästan!! Men inget att vänja sig vid, snart är jag lika långrandig igen. Ha en bra dag och njut av solen  

P.S Äcklet på golvet spolades ner väl inlindad i toalettpapper. Efteråt undrade jag om det var straff nog, för att den var en fästing?

  

Skapa flashcards