Alla inlägg under april 2010

Av Yvonne - 16 april 2010 11:23

.... med risk för att låta tjatig, kan jag bara fråga.......hur i hela "janivetvad" kan tiden rinna iväg så fort.

För inte alltför länge sen körde man hem i mörker, snöstorm och och halka. Idag sitter sommartassarna på plats och trots vulkanaska från Island lyser solen. Trodde inte det när jag släppte ut hundarna imorse, dom sprang så där skyndsamt som jag inbillar mig att det heter, in under en stor buske för att kissa och sen in igen, skyndsamt.

  Det regnade, duktigt mycket, men det var då det och eftersom min bil inte är hemma idag passar det ju skitbra med en lååååååång promenad, det blir jag och doggsen. Dom behöver det för hela veckan har dom åkt bil, sovit i bur på trim i Spånga hos Jenny, åkt bil, kissat lite på buskarna på Hälla, sovit i bur på trim hos L8, åkt bil, kissat på buskarna hemma, sovit i köket osv. 

Så på måndag packar jag bilen full och sätter fart med mitt nya liv.

Det kändes så fantastiskt igår när jag kom hem och insåg att jag hade haft mina grabbar med mig hela veckan, där jag var fanns dom.  En liten liten dröm som uppfyllts fast jag egentligen inte tänkt på det men så kommer det att bli i fortsättningen. Sorry boys inga mera vurpor i

kontorstrappor och korridorer, dom tar jag i utställningsringen numer. Inge´mer gapskratt i lunchrummen, inga konstiga kommentarer i förråden, ingen som stampar runt i högklackat på skrivborden och tårtorna får ni behålla för er själva. Jag har annat för mig nu, tror jag...  

Kanske inte ska vara så kaxig, eller förresten det ska jag visst, jag testar ett par år, går det så går det. Om inte ska jag nog kunna hitta andra saker att vara kaxig om. 

Har jag också tjatat om ett par gånger, jag vet.

Nu går vi ut i solen, gör det du också för just i dag finns det inget bättre, nu får vi njuta av våren ett tag.  tjingalong alla glada!!

          

Underbar solig dag i skogen alldeles ensamma, jag och vovvarna.  

Av Yvonne - 12 april 2010 11:10

Den stora servicedagen kom till slut och eftersom jag blivit lite överhopad med "dufårinteglömmagrejor" satte jag telefonen på larm igår kväll och väckarklockan imorse så att jag absolut inte ska missa den (tiden  alltså). Volvon ska dessutom få en ny kamrem, undrar om den blir glad över det, jag blir det iaf. Har alltid haft en inneboende rädlsa för att kamremmen ska gå av, eller värre kamkedja som finns på en del bilar.

Det där om kamremmar/kedjor finns det lika många historier om som förskräckliga förlossningar. Ni vet det där; Ja, nu vill jag inte skrämma upp dig, men..... och så beror det på i vilken kategori du befinner dig i, blivande mor eller bilägare med bil som skapå service inom en snar framtid. Tro nu för allt i världen inte att jag tillhör de oskyldigas skara, som vanligt går munnen fortare än hjärnan, men man lär sig.

Hade bokat en lånebil, ganska fin service faktiskt, och det enda man betalar är sin bensin och självriskreducering. För en som haft en skumt förflutet i hyrbilsbranschen vet att den försäkringen är nödvändig.

Som nästan alla vet är V70 en behaglig bil att åka i, den är väl ganska användarvänlig, tom maken som i vanliga fall (som väl de flesta vet) åker Porsche tycker att Volvo är en bra och bekväm bil, bara det.

Dåså, jag vände mig om flera gånger för att titta om någon som jag känner råkade passera, i Råsunda!! Men ändå, jag kröp in i bilen, eller den elektriska bagagevagnen, la in första växeln och skuttade iväg. Ut på E4 i vild hastighet, 90 km/tim visade det sig.

Bilen är egentligen inte större än en radiobil och fort går den inte, men betydligt roligare än att åka tunnelbana, tåg och buss, hej hopp, flytta på er här kommer jag hoppande, fniss!!  

Eftersom solen skiner ligger hundarna i hagen med varsitt märgben och jag har släpat ut köksmattan för att förinta spåren efter tre små hundar som hälsade på igår. När man är en cirkus 3 månader liten vovve, läcker man ju ganska kontinuerligt och då oftast på mattan. Så stänker det inte så mycket på tassarna alltså. Tiden går fort när man har trevligt i goda vänners lag och mycket valpgoss blev det. Tack snälla Maria för att du tog med dom och kom hit. 

  


Jo, så var det ju det här med min frukostbricka, det är ju skönt att det finns någon som har vakten 24/7

- Medan du hämtar tekoppen mamsen .

Troligtvis är det inte alls så att leverpastejmackan lockar, han skulle säkert låna lap topen?? Facebook eller??   

Av Yvonne - 10 april 2010 13:41

Men det var en fantastisk dag och då frågar man sig varför. Man borde kunna peka på något, typ jag har vunnit en miljon eller något annat viktigt, men icke. Jag sov dåligt på natten och som vanligt landade jag i soffan med täcke, kudde och TV:n på med något dåligt, typ film från 1957.  Det var lite svårt att komma igång men man har ju hundar, eller hur och då måste man ut, i regnet, igen

Det enda jag skulle göra den dagen var att åka till AF för att lämna in papper, ordentligt påskrivna samt återbörda mina talböcker på bibblan, oooooooooooch böta, igen   suck. Ska ta tag i det här problemet endera da´n men har inte tid just nu.

Sen var det bara Ica kvar, och det är ju kul, ibland, att handla mat menar jag...

Av en för mig okänd anledning var jag faktiskt på ett oerhört gott humör, fråga mig inte varför, jag bara svämmade över av välvilja, välmåga och nåt annat som börjar på "väl".

Så, man får väl helt enkelt tillåta sig att må så där bra då och då, kanske jämt. Men det kan ju faktiskt bero på att även jag blir påverkad av krokusarna, eller snödroppen jag hittade i trädgår´n i regnet. Vad vet jag härligt att leva just en sådan dag, eller hur?

Idag regnar det ännu lite mer, men det tar effektivt på snön, nu är det inte mycket kvar. När isen försvinner på Skofjärden eller vad den nu heter som jag bor så nära och badar i på sommaren, då är nog våren här på riktigt, tro mig.

Nu ska jag samla ihop mig i min stora glädje och jobba lite med katalogen till Cupen, säkert vårtecken. Inte att jag gör katalogen men Cupen menar jag. Ha en mysig helg, fredagsmyset är ju avklarat så nu får vi ta tag i lördagen då och vad den nu kan innehålla, he he!!


       

Av Yvonne - 8 april 2010 20:08

Åååh, vad jag älskar när folk säger fel, finns det något roligare?? För ett par år sedan kvittrade min syster i telefonen att nu hade hon minsann krokusar i sin häck   och som den kloka person hon är insåg hon snabbt att hon var bortgjord för tid och evighet. Hennes kära svåger understödd av frun, dvs jag, gör allt vi kan för att hon aldrig ska glömma den felsägningen.

Nu är det ju så att hon blir väldigt glad av krokusar så en gång om året skickar hon sms och talar om att krokusarna är framme, dock inte i min häck skriver hon. Ja, eller hur, jag spinner glatt vidare och svänger till det så att det blir rätt i slutändan, för min del menar jag. Så det blir fel för henne alltså, var ni med?? Härligt med vårblommor, vare sig dom växer i häcken eller någon annanstans. Tror inte vi har vimsat till Tussilagon än, men jag ska ta tag i det också vad det lider.   

Nu är det ju så att felsägningar ligger mig ganska varmt om hjärtat och det är klart godkänt som middagsunderhållning. Vissa av oss har lite lättare att slå knut på tungan än andra. Men, man kan bara ha roligt åt felsägningar som görs av oss hårdhudade, görs felsägningar av någon stackare som rodnar och skäms ihjäl får man lov att skratta på muggen eller nå´t. Det ska vara kul som sagt.

När jag nu sitter här och erkänner en massa, kan jag väl fortsätta med att jag hittade en hel påse med små kexchoklad i bilen. Kan härstamma från Malmö eller nå´t. Hur som helst, den försvann på två röda sekunder tillsammans med annat smått och gott. Det känns härligt i magen efter en dag på med kaffe, kaffe, kaffe och kaffe. Jag var ju så himla spänd över "Starta Eget-dagen så jag vaknade alldeles för tidigt imorse, därav allt kaffe och då kan det blir lite bullrigt i magen. Så nu blir det till att återvända till nyttigheterna och långprommisarna.

Men mina drönardagar är som sagt snart över, vecka 16 är jag egen företagare och ska försöka försörja mig på att trimma, klippa, bada och pussa på hundar. Liten dröm var det nog, fast jag tror inte att jag riktigt visste om det.

Någon sa idag, "om man inte vågar ta steget ut blir man stående på ett ben". Så då var det väl dags att sätta ner foten då och se hur det går. Som jag brukar säga, man kan ju alltid skura trappor om det inte fungerar. Kan bli himla kul i dom trapporna, så det så. Nu ska jag samla ihop mig och ta en runda med Grabbarna Grus. Det reeeegnar, isch!!   

    


Av Yvonne - 7 april 2010 20:45

Jag har helt enkelt glömt bort att blogga, hur man nu kan göra det?? Men som sagt, det har varit lite mycket just nu, hmmmm "lite mycket" asch strunt samma. Men den sammansättningen av ord kan inte vara riktigt korrekt   

Imorgon ska jag spendera hela dagen på info-möte, en sk "Starta Eget-dag", ska bli kul och förhoppningsvis ger det något också. Beror väl på hur fullt jag har i bibblan (huvudet alltså).

Just nu bakar Leila i "Leila bakar" choklad- och fikonpizza, låter det gott?? Svar: Nej, nix, nope  

Måste erkänna att jag kan ha fel, vilket händer ibland, väldigt sällsynt men även solen har sina fläckar, ha ha. Men erkänn, det låter inge' gott.

Idag har jag har jag ägnat mig åt kvalificerad shopping, blåste iväg några tusenlappar och inte på skor den här gången. Det blev lite krador, coat kings, koppel, kammar, verktygsväska (till saxarna) måste börja vara rädd om saxarna dom är ju faktiskt inte så billiga, grejor till min alldeles egen lilla firma. Så när jag äntligen kom hem blev det till att köra in skallen i frysen och försöka leta reda på nåt snabbt.

Hade frusit in lite köttbullar (inge' fuskbullar tack så mycket) till det blev det potatismos och så lite sås, även den frusen (överbliven sen paradmiddagen för någon gång sedan) sånt där  braatthanärmanharbråttom-grej. Sagt och gjort, i med den frusna såsen, slå i lite mjölk så att det inte bränner vid och sen vidare till andra uppgifter, vad det nu var. Efter ett tag, tillbaka för att röra i såsen, den låg fortfarande i en kall klump, konstigt, eller inte.... vem var den slarviga människan som glömde ta bort plastpåsen??? Kan inte varit jag, för jag var ju någon annanstans i detta stora hus och gjorde något, riktigt vad kan jag inte komma ihåg. Man kan ju undra   

Nåja, jag har inga synliga men från min vurpa i söndags, Mollberg blev BIR-veteran men fick bara ta en runda i stora ringen, så jag måste väl säga att jag är ganska nöjd. Tänkte om det var någon som ville veta.

Nu tror jag att jag tar en tur in i duschen, skönt att koppla av där, imorgon blir det en early start, pigg morgonrunda med hundarna och sen till dagens övningar.

Tror att det här tar priset på "skrivandet om absolut ingenting" men man kan ju ta sig en koppa kaffe så länge. Får se om jag får en bättre idé imorgon. Natti natt so long  


P.S Det heter kardor och inte krador som jag skrev där uppe. Vet inte vad krador är, ska se över mitt skrivspråk. D.S

Av Yvonne - 4 april 2010 23:18

...fast egentligen var det alltså, ja ingen katastrof förstås men   

Strunt samma, jag hänger inte upp mig på detaljer och det viktigase är att säsongen är igång igen. Kul att träffa alla igen, och jag tror att jag fick några stilpoäng för min vurpa i ringen. Det fanns några som uppskattade avbrottet, kul att kunna roa någon. Åkte hem med ett "big smile", lite ensamfniss i bilen.

För att vara lite allvarlig måste jag nog påstå att jag faktiskt är ganska duktig på att ramla utan att slå mig, oftast   och slår jag mig tar jag i ordentligt. Inge' slarv här inte. Nåja, idag gjorde jag inte illa mig, men jag bör nog göra något åt dojsen, nya och tydligen hala.

Imorgon jag ska ta tag i lite arbete som blivit lidande, typ strykning av ett halvt ton tvätt. Det är en annan sak som jag är väldigt skicklig på att undvika, så det kan nog vara ett bra läge att avsluta den här dagen för att orka med att undvika strykhögen en dag till eller två. Har jag tur lyser solen och då måste man ta vara på dagen ute, och sen tja vi får väl se.   

Av Yvonne - 2 april 2010 23:36

... till min dammsugare, eller dustsucker som min make sa. Vi har arbetat tillsammans i många år, på att förbättra det hela men det är bara att erkänna, vi trivs helt enkelt inte ihop.

Jag tror faktiskt att antipatin är ömsesidig, dammsugar´n tycker nog inte om mig heller. Jag har faktist lite svårt att förstå hur någon/något har den dåliga smaken att inte tycka om mig, jag blir alldeles matt när jag tänker så, men det kan vara den kalla verkligheten.

När vi kommer så långt som till en dammsugare är jag beredd att acceptera det hela, faktiskt  man får ju inte vara för svår menar jag.

Nu vill jag inte på några villkor påstå att jag är en sk skitfia, jag tycker om att ha rent och snyggt omkring mig, men man har väl en äkta hälft för sånt här, eller??

Just när det är time för dammsugning dyker det upp andra saker som är viktigare, t.ex som att pilla isär ögonfransarna, kolla sms eller mms, måla naglarna eller skriva "attgöralista", det kanske tom är så att jag måste lägga upp pyjamasbyxorna. Ja, man vet helt enkelt inte när viktigare saker dyker upp. Bäst att vara på sin vakt, eller hur?

Trots min skicklighet att undvika den här typen av tråkiga saker kan det ibland hända att jag måste ta itu med det hela, det går  bara inte att komma undan. Då får man bita i det sura äpplet eller vad man nu kallar det, för min del kan det vara vilket j---a frukt som helst, utgången är densamma. Jag blir så illa tvungen att dammsuga  

Jag överlever, men det är inte mer än så, jag vill att alla ska förstå vilket svårt och tungt liv jag lever ibland.

Ja, sen är det ju upp till var och en att förstå att som vanligt är det mesta bara skämt. Jag menar, vem använder pyjamas i dag  

Puss & kram, lev väl och jag har haft en underbar dag tillsammans med min underbara son och hans lika underbara flickvän och naturligtvis min fantastiska man som gör mitt liv värt att leva. Ooops, jag glömde Molberg och Nyman, herregud vad tänker jag på???  


Av Yvonne - 1 april 2010 22:18

   Visst tror man att man ska kunna komma ihåg allt, hur svårt kan det vara. Jag menar möte med banken, köra bilen till service, boka av tandläkartider, vaccinera hunden osv.

Men nu har jag snubblat på målstrecket ett par gånger och ska snart börja arbeta med eget, så nu inser jag att det finns helt enkelt inte plats för mer "komihåg" i huvudet. Det är fullt, jättefullt så nu får det bli pärmar och anteckningsböcker. Har ett par små stiliga anteckningsböcker som ligger och väntar helt oanvända, en är orange!! Hur kommer det att se ut i den rosa verktygsväskan och den väldigt rosa lap topen?? Kan inte hjälpas, man måste våga.

Min man lyfte på ögonbrynet och undrade varför jag köpt en rosa dator, du är ingen rosa människa.

Väldigt rätt, det är jag inte men jag tyckte om just dom här två attiraljerna i den färgen, så nu talar vi inte mer om detta.

Nyman åt upp fågelmaten idag, när han försökte gå tillbaka och fortsätta hotade jag honom.

-Går du dit så rycker jag svansen av dig, sa jag.

-Du behöver inte vara orolig sa maken till Nyman. Hon hotar bara, det händer inget.

Försöker han på något sätt påstå att jag skämmer bort mina djur tro 

Annars har dagen gått i släpandes och lunkandets tecken. Satt uppe halva natten med utskick för SSPK's räkning. Klagar inte, konstaterar bara, isch vad trött jag har varit hela dagen.

  


Satte mig iaf i bilen och åkte till Aina för att köpa ägg, det är ju påsk och på vägen åkte vi förbi en påskkärring vilket upprörde hundarna ordentligt. Dom brukar inte skälla i bilen men här gick tydligen gränsen, hon var för nära.

Att köpa ägg hos Aina betyder att man kör in till en bondgård ett par mil bort och öppnar ett blått kylskåp fullt med ägg och potatis. Där lägger man pengarna i ett skrin, tar sina ägg och åker hem. Om det är sommar och sol åker jag runt på en massa andra ställen och köper tomater, gurka, lök och diverse andra grönsaker, men det är på sommaren. Nu var det bara ägg det var tal om.

Aina är en sur kärring, men hennes hönor värper på bra och äggen är ju purfärska och jag älskar dom, så då får man ta en surkärring  

Tror faktiskt att jag ska ha en early night, imorgon kommer sonen med flickvän. Vi ska elda och jag har lovat att servera glühwein så att vi slipper frysa om fötterna, det är bra att ha glühweing i fötterna, det värmer. Har ni hört om olyckan, någon har kraschat med kvasten, he he så någon har inte hunnit fram till Blåkulla i tid. Och, kära vänner det är inte jag.

GLAD PÅSK!!


Ovido - Quiz & Flashcards