Direktlänk till inlägg 28 mars 2010

Ketchup osv

Av Yvonne - 28 mars 2010 15:36

Konstig rubrik, jag vet men på nå´t sätt ska man ju börja. Hörde på radion om att tomat är bra för cancer tillsammans med bromsmedicin för aids. Ja, nu är det ju inte så enkelt men det blir ett bra diskussionsämne. Maken och jag dividerade om tomater och andra grönsakers "braighet" och nyttighet över en tallrik gazpacho, mmm, jag kan göra sånt och fullt av tomater, paprika och vitlök är det. Ju mer man diskuterar och dividerar, ju mer komplicerat blir det. Jag menar är det bra att äta tomaterna för att motverka cancer eller måsta man injecera ketcupen rakt in i blodet??  

Jag funderade vidare under promenaden, och då blir det ju som det blir. Ketchupen visar sig ju också ha en viss inverkan trots en massa socker och skulle det visa sig att ketchupen också motverkar det där hemska sjukdomen får jag väl öka intaget. Jag är nämligen inte så förtjust i den varan, en flaska räcker länge här hemma. Jag sen vindlar tankarna vidare och jag börjar fundera över syndromet ketchup.

Vad är det som gör att ketchup kan låta som man har fått så ont i magen att man absolut inte kan hålla sig och varför blir det alldeles tyst (ett par sekunder då) i lokalen när någon stackare inte skakat flaskan ordentligt och får fram en ordentligt blöt "prutt"!!

Och nu skrattar jag, för så simpel humor står jag för, usch!!

Vet inte hur många gånger det hänt och jag har ramlat ihop över bordet och skrattat hysteriskt medan den som håller i flaskan som låtit, oftast står ensam och skäms. Vi vet ju alla att det är flaskan med ketchupen som låtit, inte att personen i fråga släppt sig, men skrattar gör man.

Men man kan ju vara lite listig och köpa den andra typen av flaska, den av glas och stor öppning. Då borde man ju klara sig, eller??

Då kommer det andra syndromet; skakar man inte ordentligt kommer ingen ketchup. Ja, dvs först kommer inget, sen kommer inget och sen kommer allt. Förhoppningsvis klarade sig dom vita jeansen och skjortan, för det är ju klart att det är just precis just den färgen man valt, när man absolut skulle äta korv som kräver en hög ketchup eller dylikt.

En väninna till mig satt mitt emot sin far vid en middag en gång för sisådär hundra år sedan. Han pratade med personen till vänster och skruvade av korken på ketchupflaskan och skakade den intensivt fram och tillbaka för att inte råka ut för ovanstående syndrom. Han skakade enligt schemat mot sig, från sig och varje gång han skakade från sig träffades han sin dotter med en rejäl klick ketchup i ansiktet. Han såg inget men alla vi andra gjorde det, dvs vi satt som på en tennismatsch och tittade ömsom på dottern som blev mer och mer fläckig, och ömsom på hennes far och flaskan, dessutom tog det lite tid innan han såg vad han gjorde.

Gud, va' vi skrattade, ska inte säga att jag aldrig skrattat så mycket förut, för det har jag. Men jag tror att det tillhör en av de många höjdpunterna i mitt liv.

Så, nu kom jag dit igen, man mår bra av att skratta, fastän det just då gjorde duktigt ont i magen, och det var ju faktiskt ketchupens fel, indirekt. Kan bara konstatera att det här inte blev någon lysande slutsats, men för oss simplare individer kan det bli lite roligt, det här med tomater i allmänhet men ketchup i synnerhet.

Gu' sicken en fin slutkläm.

Ha en bra dag, och för den/dom personerna som ligger i någon typ av varmare klimat/vatten kan jag bara säga; njut!! En ny dag hägrar och våren väntar bakom kröken, vilken det vet jag inte men någon av dom det är jag säker på. Kram  

    

 
 
Maria

Maria

28 mars 2010 16:35

Ja det kan ju jag också säga att jag gjorde... Skrattade alltså...Som vanligt så får man ett vrålgarv eller ett fånigt flin i nyllet när man läser din blogg :-)

Kramar Maria

http://www.kaspelix.com

 
Erika

Erika

28 mars 2010 19:19

Va får du alla dina funderingar ifrån.
Förresten skitsamma jag fick mig ett gott skratt.

http://risenshine.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Ovido - Quiz & Flashcards