Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Enkla saker att ta itu med, eller???

Av Yvonne - 26 februari 2010 00:13

Vissa saker är väldigt enkla, man gör det utan att tänka och allt går bra. Sen finns det saker som är väldigt enkla, man gör det utan att tänka och det går inte alls bra. Jag har lite funderingar om var gränserna går och varför tänkte jag inte till, hur dum får man bli på en skala??

Jag tror att det mesta jag råkar ut för beror på ren och skär (varför heter det så) tanklöshet. Jag gör ofta samma sak om och om igen och frågan är, vaaarför??

I diskhon ligger en sked, bara en sked inget annat och den ligger precis som skedar ska, dvs som man lägger den när man dukar.

Då tycker man naturligtvis att man ska registrera detta och plocka ner skeden i diskmaskinen innan man spolar vattnet till en drickbar temperatur. Jag sätter alltid på vattnet på fullt ös, som i sin tur träffar skeden och sen sprutar vattnet över halva köket. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåh vad trött jag blir, varför lär jag mig aldrig. Det är inte sista gången jag gör det här, och jag blir så himla förb....d, på mig själv då förvisso!

Jag älskar avocado, finns det något mer gudomligt gott?? Jag använder avocadon i sallad, till guacamole och för att inte tala om den underbara kalla avocadosoppan, mmm säger bara det. Nyttigt är det också, har fortfarande kvar den där känslan från när man var liten. Kan det verkligen vara nyttigt när det är så gott. Men det är en annan historia.

Jag har under årens lopp blivit ganska skicklig på att ta mig in i avocadon, låt mig förklara hur man gör:

- Ta en lagom mogen avocado

- Sätt kniven i toppen och dela den. Det är här du upptäcker om du gett dig i kast med en kanske inte så mogen avocado. Men det är försent att ångra sig, fortsätt.

- Bänd isär halvorna och ta bort kärnan. Den gör du enklast genom att med ett snärtigt hugg med din kniv, helst en Sabatier el dyl, försöka träffa kärnan i mitten för att sen vrida runt och lyfta ur den.

- Försök att så smidigt som möjligt lirka bort kniven från ditt finger som du råkat hålla precis under. Låt bli att bloda ner frukten, eller vad man nu ska kalla skiten som du försöker öppna.

- Stoppa fingret under rinnande vatten medan du slänger eländet i soporna.

- Skit i guacamolen och gör en tomatsallad istället. Lättare att göra med en hand eftersom hacket i fingret fortfarnade dunkar och blöder.

Som sagt, var fanns hjärnan nu då??  

  

 
 
Maria

Maria

26 februari 2010 01:11

Känner igen det där ;-))

http://biphome.spray.se/myltan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Ovido - Quiz & Flashcards