Alla inlägg under december 2009

Av Yvonne - 10 december 2009 21:33

Kan inte riktigt samla ihop tankarna idag, det har hänt mycket och jag har lovat mig själv att aldrig skriva om det i min blogg och det löftet ska jag hålla. Till mig själv, alltså!!

Trots att jag i min uppfostran lärt mig att det är fult, har jag inte kunnat låta bli att känna så här, men dagen har gått i skadeglädjens tecken och någon där ute förtjändade vad "den" fick. Man faller hårt ju högre upp man sitter. Klyscha, japp, jag vet men den behövdes där.

Ja, så släpper jag det och går vidare i livet men den vetskapen att trots allt så gick jag helskinnad ur det här!  

Som sagt, vidare... till igår   onsdag, åkte till L8 i Västerås och tvättade bilen, badade storpudel, fönade, torkade, fönade, blåste och torkade. Höll på nästan en halvtimme innan hon var så torr så vi kunde börja klippa på henne.

Fördelen med en stor hund är att man kan börja i varsin ände och så stör man inte varandra.

Vi har dock lite problem med den nya fönen, den lever sitt eget liv och just igår tyckte jag den var lite för självständig, faktiskt. 

Attans att det kan vara så kul att klippa, kommer inte ihåg vad hon hette, pudlen, men det var en mild själ, försökte göra sig lite tung men gav upp ganska fort.

Sen badade jag världens pytteyorkie, så söt, och så litenlitenliten.

Herregud, dvärgschnauzer är ingen stor hund, men den där. Oj, så pyttig!!

Hit går vi aldrig mer, sa hon till sin matte, det såg jag!!

Sen badade jag Gun, hon var inte heller så glad åt det.

Ska du alltid hålla på så här när vi träffas, sa hon. Jag bad om ursäkt och försökte förklara. Hon hämnades med att kissa på golvet.

Ja, sen tampades jag med den själviska fönen.

Imorgon ska det badas, ja inte jag då, men åtminstone en hund. Hade tänkt göra det idag, men så blev det inte.

Blev inte så mycket gjort idag alls faktiskt, nu när jag tänker till. Men jag tvättade bilen igår, och snart är det söndag.   

Kan man skriva, ha en bra natt? Jag gör det faktiskt, ha en bra natt!!  


Hej hopp i decembernatten!

Av Yvonne - 8 december 2009 00:49

   Så, nu börjar jag få grepp om vilka som åker till Finland (Nordisk Vinnare) och vilka som kommer till Stora Stockholm.

Mollis och jag stannar hemmavid och försöker hålla fanan högt, alltså kampen kan bli hård även för en veteran. Men vi gör vad vi kan.

Vi åkte på ringträning, tänkte skriva ikväll, men nu är klockan över tolv, alltså nannatime mao, men, då blir det igårkväll, eller????  S--t samma!!

Mollberg och Nyman ligger högt på listan av Sveriges skitigaste hundar just nu, så jag sköljde av benhår och skägg innan vi åkte.

Så såg jag dom, långa, yviga täckhår på utsidan av benen, byxor, åååååååååååh veee och fasa. Imorgon blir det bad och plock med pincett!!!

Jag vet, nu överdriven jag en smula, men bara lite  

Hur som helst, ringträningen var jättekul som vanligt, det var mycket hundar och Mollefjoll och jag försöker springa med de stora grabbarna lite emellanåt, jättebra träning. Ska vi försöka komma med in i den "heliga" ringen på söndag måste han sköta sig, förra året skrek han så det hördes till södra Moldavien, liten överdrift, icke!!! Dom som var där minns, eller hur?   

Så, nu får det vara nog, som jag skrev förut, nannatime, hopp i lopplådan och suss gott!!

Snart är det söndag och jag längtar, kul ska vi ha eller hur??

Vissa kommer alltid i säng lite fortare än andra, wonder why?? Kan det vara för att täcka så mycket av sängen så att dom förskräckliga lakanen inte syns. Med tanke på tapeten bakom sängen.

Ve, igen, vad tänkte jag på???  

Av Yvonne - 5 december 2009 23:44

Är det bara jag som råkar ut för det här;

Man pratar i telefonen, dvs mobilen då, oftast lite långvarigt i mitt fall.

Avslutar samtalet och lägger telefonen på ett bra ställe, så här.....

  

Telefonen ringer och man tar upp den för att svara och då uppstår detta senario. Jag frågar mig , varför är sladden till handsfree snurrad/snodd/trasslad utan att jag gjort någonting. Är det så att det sitter en liten tomte någonstans som snurrar till min handsfree när jag lagt den ifrån mig.

  

För min fråga är; hur i hela faderullan kan en sladd sno ihop sig så att man måste reda ut den för att kunna svara i telefonen. Jag fattar inte det, vad är det som händer när jag inte ser på. För så här ser det ut när jag ska svara igen utan att ha rört telefonen sen förra gången. Kan det verkligen vara så att jag är den enda med detta problem???

Nu vill jag visa något annat, något trevligt som gör mig glad. Varje dag går jag in i vardagsrummet och tittar, på min underbart vackra julkaktus som faktiskt håller på att slå ut nu när det närmar sig. Jag blir glad av den och titta på den, för visst är den vacker:

  

Men, det finns ju något annat som gör mig så fruktansvärt glad varje dag när jag öppnar ögonen. Inte svårt att gissa, eller hur, det här är från en långlång prommis i Skokloster, en kall vacker dag i början av december. Mina grabbar, mattes gossar, mitt allt!! Ja, förutom husse då  

Kram och sussa gott när ni kommer så långt//Honsjälv en sen kväll i december 2009  

Av Yvonne - 4 december 2009 21:43

Näe, för egentligen händer inte så mycket, förutom att jag träffat på en mängd intressanta människor.

Eftersom jag numer är arbetslös måste jag ibland gå på vissa av Arbetsförmedlingen anvisade evenemang.

Och, det gjorde jag idag, tänke er själva, jag går omkring i ett jätterum och pratar. Vare sig man vill eller inte måste man faktiskt lyssna på mig, ack så skönt!!!  

Lite skämt, men för att vara lite allvarlig träffade jag på ett gäng mycket trevliga och intressanta människor som jag nog kommer att ha vidare kontakt med. Dom kan ju faktiskt ha ett eller flera intressanta arbetsobjekt till mig. Hoppas jag, och har dom inte det så får jag väl fixa till det själv.

Just nu är det bara jättebra med hela mig, inte förkyld, ganska utvilad, tror inte att jag har svininfluensan än, (törs man skämta om sånt förresten??) Det mesta som jag har på "fyskämslistan" är färdigt, klart, utagerat osv. Yepp, allt är bra, härligt.

Jag vet, borde inte sätta så många komman överallt, men nu kan jag inte riktigt ta hänsyn till sånt. Det är jag som skriver, eller??

Hoppas att någon vakar över just dig, för själv har jag inte riktigt tid.


Vet ni vad?? Det är inte långt kvar till Stora Stockholm och jag längtar väldigt, väldigt mycket dit, för då får jag träffa alla mina fantastiska vänner och så vet man att efter det är det jul, och den älskar vi, eller hur?  



Av Yvonne - 3 december 2009 21:47

Slängde ut hundarna i hagen med varsitt ben!! Jaaba, blev man poppis eller...?

Hur som helst, medan solen sken och temperaturen var någorlunda acceptabel så passade jag på att dammsuga (isch, det behövdes) och sen torkade jag av golven (japp, det behövdes också), lite bädda sängar och sånt där annat viktigt, ja ni vet. Bara vanliga "hållahusetoksaker".

Öppnade dörren för att hämta in mattan till köket och som man säger "hejochhå" för där stod Nyman. Lös och ledig....  

- Å, tack matte, jag fryser, tack tack snälla du  och så sprang han in i köket, jag kan inte göra annat än att skratta. Men tänker nåt annat..

Ja, så det var bara och gå ner och hämta den andra, som naturligtvis stod kvar innanför grinden och väntade på att bli utsläppt. Han tränger sig inte ut han är en lydig vovve.

När städning och allt annat är klart åker jag och stödhandlar som det heter i det här huset. Att stödhandla betyder att man handlar det som inte finns,  typ stödhandla alltså.

När jag kommer hem efter ett par timmar kommer maken och talar om att någon har "skitit" på köksmattan och att huset luktar/stinker.

Vi hade en varghund en gång som råkat bli duktigt dålig i magen när vi varit borta och formligen "sket" ner hela huset.  

Mja, nu var det ju inte riktigt det som hänt, någon hade spytt lite grann på mattan, typ litegrann bara. En lätt överdrift alltså, suck!

Tack för idag, jag hoppas att vi får fortsätta att frysa och Tiger, ta och skärp till dig lite, va!   

Av Yvonne - 2 december 2009 00:03

Telefonen ringde imorse!!!!

Hej, väckte jag dig?

Jag har slutat ljuga och säger som det är, för när man vaknar och inte har sagt ett ord på sisådär en 6-7 timmar då låter man ju därefter.

Förr kom jag på mig själv med att sjunga skalor på väg till telefonen för att försöka svara med världens piggaste röst. Så löjligt, tur att ingen hörde mig!

Näääe, jag sov inte, håller på att baka. Eller hur, va?

Hade tänkt att jag skulle ta en pausdag här någon gång, snart, men har inte haft tid med det än. Hur bär man sig åt för att ha "ingenting att göra", hur hade jag tid att arbeta egentligen?

Idag t.ex har jag bara gjort:

- En morgonpromenad, solen började skina, kyligt i luften, det luktade vinter.

- Skrev ut infobrev till nyblivna hundägare, kuverterade, satte på etiketter.

- Reparerade håret, den naturliga färgen kommer numer per flaska.

- Åkte och handlade färgpatroner till min printer, helt plötsligt var dom slut och jag var inte klar med utskrifterna.

- Handlade lite till pynt, när jag ändå hade tillfälle, julstjärna till köket och en absolut nödvändig ljusstake till.

- Printade OH-kopior som måste med posten imorgon.

- Etiketter som också måste med posten imorgon.

- Stämplat "Frankerat" på 200 brev (sisådär ungerfär) så då blev jag posttant också.

- Ut med hundarna, halt, fortfarande kyligt och det luktar vinter. Äntligen!!

- Visstja, någon gång här emellan har jag nog ätit lite också, tror jag.

TV:n står på i vardagsrummet, undrar om det är nåt bra så här dags?

Ett litet axplock bara, och det är väl så här det ska vara, är ju inte direkt ensam om att flänga runt som ett torrt skinn, eller hur!

Så, till alla flängande damer men tungan rätt i mun, ha en god natt för imorgon börjar en ny dag. Go´o glad, kexchoklad!! Trodde aldrig jag skulle skriva den fåniga klyschan (?), men detta är enda gången, jag lovar.  




Ovido - Quiz & Flashcards