Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Att klippa en pudel!

Av Yvonne - 26 november 2009 22:30

Alltså, nu är jag uppe i varv, ordentligt, jag blir så himla glad över vissa saker. Men jag har klippt min första pudel idag, och det känns stort.

Lotta ringde idag och frågade om jag ville komma till salongen, hon skulle ta med sig Sheila 10 år (tror att hon stavar det så, alltså L8 då inte hunden)  som inte ska ställas ut och därför kan stå till tjänst till en darrhänt nybörjare, ja pudelklippare då menar jag.

Så jag badade och fönade, glömde ta i balsam, sånt använder man ju inte till snuzzrarna av förklarliga skäl, men ganska viktigt i en pudelpäls.

Nåja, det gick bra ändå, det var min första träningshund och jag har bestämt mig, det här måste jag bli bra på. Tänkte lite i mitt stilla sinne hur det är att klippa en vanlig, sån där "villintebliklipptidagpudel", Lottas hundar står ju som statyer.

På väg hem svängde jag in och köpte kaffe på MacDonalds och gamade åt mig en Cola, måste ha lite energi eftersom det är så mörkt att köra nu på kvällen. Jag fick så mycket energi så jag bubblade och berättade för en "icke så intresserad" make hur kul jag hade haft.  Men han "hummar" och säger sina "jahan" så där på lagom rätt plats och ställe, så jag låtsas inte om att jag vet att han inte lyssnar så noga.

Han hade ju köpt julsnaps på Kastrup så lite nytta har man ju av honom även om han inte lyssnar så noga.

Iofs, det är nog inte så många som kan förstå hur speciellt det är att få klippa sin första pudel, tack snälla Lotta för att jag får träna hos dig.

Jag blir så här glad 

Imorgon ska jag upp tidigt, det blir frukost på Tiffany's, mja kanske inte riktigt då, men hos Ylva och jag känner att lite frukostsällskap inte är så fel.

Och om jag har tur kommer Nymanfyman hem imorgon, om inte Sophie bestämmer sig för att bosätta sig hos kennel Chottans 

Det har kommit nya "smilisar" upptäckte jag, har ni märkt det??

Nu ska jag göra ingenting, sov gott alla!!

 
 
Ingen bild

Syrran

27 november 2009 09:48

Jag är sååå glad för din skull, jag vet att det är det här du egentligen vill göra. Och, jag kan mycket väl tänka mig en pudel, ja, faktiskt, tycker det är supertrevliga hundar och det skulle nog passa mig bra. Det kanske tar lite tid så till dess är du nog en fena på att klippa pudel, så då får du kanske träna nya frsiyrer på den :)
Puss & kram

 
Sussie

Sussie

27 november 2009 16:05

Åh...jag kommer också ihåg när jag klippte min första pudel :) Det var på Stortuvans Kennel för drygt 35 år sedan och efter det blev jag fast, så jag förstår precis hur det känns :))
Ha en härlig helg!
Kraaam!

http://bullmamman.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

27 november 2009 19:44

Toy pudel skulle nog vara något man skulle kunna tänka sej. Synd man är så taskig i händerna men det är så jätte kul att frisera hundar.

http://www.nogg.se/poppes

 
Erika

Erika

27 november 2009 22:20

Visst är det roligt, själv övar jag och övar och hoppas att jag någon gång ska få till det åtminstone halvskapligt = )

Jag har ju två små röda toytikar här hemma från Lotta,så det är ett väldans sjå med bad,föning och klippning.Men roligt är det och jag kan tänka mig ännu en till.....
Trodde aldrig pudel var hunden för mig.

/Erika

http://risenshine.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 17 november 2013 18:27

  Det är en helt vanlig dag i den usla mattens liv, på jobbet i det lilla centrumet.   Djupt försjunken i sitt arbete noterar den usla matten oljudet från sin yngste hund Flås,flås, flämt, flämt Den usla matten tittar på sin yngsta hund; ...

Av Yvonne - 6 november 2011 16:43

   Alltså, att låta sina barn följa med sin pappa till Chile i 3 månader, det är väl ingenting. Tänk så nyttigt för tjejerna att få träffa sina släktingar, lära sig spanska ordentligt, vilken upplevelse.  Naturligtviskommer inga jordbävningar att...

Av Yvonne - 13 oktober 2011 23:35

Skönt att vara uppe sent ibland, veta att det är en ledig dag imorgon och kunna sitta med det lilla   vinglaset och njuta. Nästan så att man skulle kunna dansa "attansvadjagmårbra-dansen". Har precis klarat av årets födelsedag och insett att jag st...

Av Yvonne - 16 september 2011 21:26

Medan jag hängde där i luften, hann jag tänka; - Det här kommer att göra in i "nivetvad" ont!! Sen brakade jag rakt ner i stenplattorna så att bilnycklar, hundfiltar och gu´vet vad flög runt och landade lite här och där. Rosenbuskar och dynga ...

Av Yvonne - 29 augusti 2011 21:52

Det är mitt fel, tror jag, ganska säkert är det så. Stackarn, fick för mig att det var time att sanera huset igen och eftersom det inte går att dammsuga ordentligt utan att det åtminstone hänger två hundar någonstans i ovan sagda plågoredskap. Hu...

Ovido - Quiz & Flashcards