Alla inlägg under augusti 2009

Av Yvonne - 5 augusti 2009 21:21

Just nu läser jag deckare, inte dom där blodiga, bedrövliga sakerna med hårdhudade amerikanska poliser som hänger i krokig arm och skjuter, utan dom med lite finess. Älskar att försöka "klura" ut vem som är mördaren.

Jag har en liten hög med olästa, nyköpta böcker som väntar, mestadels av svenska, norska och engelska författare, det är mina favoriter. Tror nog att jag klämt någon dansk också. Kan inte riktigt komma på någon just nu men ändå.

I tisdags ringde dom från bokhandeln och talade om att den bok jag hade beställt fanns att hämta. Har beställt en deckare av Mari Jungstedt,  Im Dunkeln der Tod, jepp den är på tyska!!!

Det är faktiskt första gången jag läser en bra bok på tyska, annars har det bara varit skitromaner, typ tantsnusk på stranden i Spanien och Grekland. Där är det ganska tunnsått med svenska böcker (undrar varför:-). Hur som helst, kan vara bra för dom grå att jobba lite även om man har semester.

Idag skjutsade jag hem sonen till Solna, han har haft den stora glädjen att få hjälpa sin far med huset, sätta upp den sista panelen på garagedelen. Nu är det snart färdigt, sen kan vi glädja oss åt att vi fått igång grannarna som börjat panela om sina hus, 3st närmare bestämt.

- Jaha, har ni börjat nu, vi är snart klara:-) Fniss, jag vet det är inte snällt.

Imorgon tar jag min tyska deckare, lägger mig på stranden och läser.

När regnet kommer ska jag städa färdigt på kontoret.

Hej hopp i blåbärsskogen!


Av Yvonne - 3 augusti 2009 20:29

Det spelar ingen roll vad man ska göra, dagen börjar alltid på samma sätt, ut med hundarna. Nu är det faktiskt ingen pina för att jag älskar att gå, men idag fick vi korta av promenaden lite pga värmen. Hundarna sprang in i varenda skuggplats och låg och flämtade tills jag hunnit förbi, sen högsta fart till nästa skugga osv.

Kl 15.00 på slaget var vi färdigpiffade, doftade gott och satt i bilen in till Sigtuna för att närvara på X & Christins vigsel någonstans, ingen visste var. Vi hann stjälpa i oss ett glas vin och skriva på kortet, sen promenerade alla upp till en gammal kyrkoruin, guidad av ngn typ av vigselförättare i blått, tjusigt!! Kort vigsel och naturligtvis jättevackert, jag grinade lite, för av någon underlig anledning är jag lite lättrörd.

Vi åt och drack jättegott, Christine var så vacker i sin klänning och resten av kvällen rullade på, halva sällskapet var ju från Norge och jag gjorde som vanligt, pratade på. Någon såg till att det fanns roliga drinkar i min hand, det var ju snällt. Tackar så mycket får jag väl lov att säga, sen kan man ifrågasätta om det var så bra, men omtanken var god. Tack tack, håret satt lite hårt åt igår, men det kostar att hålla sig på topp det vet jag ju:-)

Kul hade jag, sen kom vår kloke son och hämtade sina föräldrar, har ingen aning om vad klockar var, antagligen mitt i natten.

Nu börjar lugna vecka, ska trimma hundar, snart time för en utställning tycker jag.

P.S

Jag lovade att visa klänningen, nu gör jag det, med mig i:-)

Ovido - Quiz & Flashcards