Alla inlägg under augusti 2009

Av Yvonne - 18 augusti 2009 19:46

Min semester, var tog den vägen??

En fråga sådär i största allmänhet, hur i all sin dar kan fyra långa såsiga veckor gå så nedrans fort. Men å andra sidan, jag hade väl kul då, eftersom allt går fort när det är roligt, så då är det väl så. Bestämmer jag här och nu.

Jag har läst en bok, igen, men det här var något annat än det vanliga jag kastar mig över.

"När tiden stannar" av Malin Sävstam, som förlorade man och två av sina barn i tsunamin 2005 (tror jag). Det är hennes dagboksanteckningar och jag tror aldrig jag läst om sorg på det viset. Den är värd att läsa, jag läste från början till slut utan att lägga bort boken mer än för att äta.

Sen har jag börjat harva mig igen den tyska deckaren jag skrev om förut, på baksidan skriver man att "Marie Jungstedt schreibt so, wie man sich den Norden im Winter vorstellt: nüchtern, kühl, schonungslos"

Jahapp, jordnära, kallt och skoningslöst, det är alltså Visby som beskrivs så, jag kommer inte ihåg om jag läst den på svenska, det kommer jag nog på så småningom. Återkommer när jag fått ihop det.

Eftersom jag började arbeta idag, passade jag på att trösta mig med världens bästa kaffe latte till lunchen, sen ska jag nog trösta mig lite till med lite shopping (hoppas inte maken läser detta, fniss) fast å andra sidan han har full koll, han inte säger ingenting men har full koll. Någon måste ha det i huset.

Sen tröstade jag mig på hemvägen också, dom hade öppnat ett nytt litet hål i väggen där man kan köpa kaffe latte och det behövs för på hemvägen började det regna och blåsa. Hur ska detta gå till helgen, bäst jag laddar med lite kaffe latte imorgon också.

Ha en underbar kväll, tjingelig:-)

Av Yvonne - 17 augusti 2009 21:36

Maria, Joline, Ylva, jag och åtta hundar kamperade ihop under helgens utställningar i Norrköping och Nyköping.

Började i Norrköping som valt att ha dagen varm, lite vind och växlande solighet. Men, trots det underbara vädret höll jag på att förstöra min dag då jag upptäckte att min trimväska var borta.

Innehåll: 5 saxar och lite annat smått och gott, ett par tusenlappar åt ....ja ni vet var. Som vanligt var det ju mitt eget fel, la den ovanpå buren utan att sätta fast den.

Den låg i sekretariatet, tack Joline som kom på det och tack till den ärliga människa som lämnade in den. Det där ska jag aaaaaaaldrig göra om.

Mollberg placerade sig, blev 3 BH och BIR veteran, ett varv i stora ringen, kollade att gräset låg som det skulle och gick ut:-)

Hjälpte till och visade uppfödargrupp (Schnauzi Heros), förlåt Maria med den hatten vill jag inte ha igen. Blev jag utskrattad eller blev jag utskrattad, tack Frida för att jag fick ha kepsen istället, fniss!!

Maria E, jag skänker dig en tanke, men du är ju mer van än jag att klä ut dig (ler, väldans stort)

Som tur var blev det etttvåtre glas gott vin på hotellet, en mindre bra middag och en halvvarm natt. Kan det bero på antalet människor och hundar som sov tillsammans.

Dagen efter tillbringade vi i min sommarlovsstad Nyköping, den som beställt vädret den dagen var tydligen på kant med den som bestämmer över sådana ting. Man får nog jobba på den relationen till nästa år.

Det blåste och blåste och blåste, ett tag såg det ut som allt skulle flyga iväg, ja inte jag då, det är inte den tiden på året, så att säga.

Mollberg placerade sig igen 3 BH och BIR veteran, gu' vad jag älskar att visa den hunden, han tycker ju att det är så kul. Tyvärr fick vi bara gå in och kolla gräset i finalringen igen, nåja jag är en stark kvinna och klarar det också.

Maria L: tack för maten i Nyköping, det var jättegott och jag hjälper gärna till igen, gärna utan hatt om det går bra.

Klaras matte: Tack för att vi fick kinesa i ditt stora fina tält

Maria, Ylva och Joline: Tack för sällskapet i helgen, kul och flamsigt, precis som jag vill ha det.

5 dagar kvar, sen Lida och Vallentuna, ännu en rolig helg med vännerna, hoppas att dom tycker det me'.

Kram alla!!



Av Yvonne - 13 augusti 2009 21:15

Idag gick jag förbi grannen som kom ut och talade om att även deras gamle Norton fått sluta sina dagar, engelsk setter 10 år. Kommer att sakna hans moff när vi går förbi på mornarna, men Fransson får sällskap i hundhimlen. Nortons husse kom ut med ett par påsar kokt älgkött och frågade om några kunde tänka sig att äta upp det så han slapp kasta, några kunde det.

Ny färg inköpt, rätt brytning den här gången, gratis:-) och då kom regn och åska så det blev inte målat idag heller.

Försökte trimma lite men till slut vågade jag inte ha något inkopplat för att det brakade ganska ordentligt, sist vi hade den typen av väder brann datorn upp, trots åskskydd och diverse andra "braatthasaker", nu drar vi ut allt för att vara på den säkra sidan.

Det blev till att kura med den "tyska" deckaren och ett glas vitt inom räckhåll, ack å ve, det är en hård värld man lever i.

Blir det regn till helgen tro, får inte glömma att packa ner min regnjacka. Ska jag köpa stövlar tro, har inte gjort det än, vi får se.

Tack och hej så länge!

Av Yvonne - 12 augusti 2009 22:19

Semestern är snart över, men det gör inte så mycket, jag tänker odla/vårda mina kontakter lite i höst, nu när jag bara ska arbeta halvtid. Kaffehurran står väl färdig både i Knivsta och Alunda, tror att något glas vin kan det nog bli tal om i Gävle, kanske en lätt lunch i Skultuna. Lyxtillvaro tycker någon som jag delar morgontidning med, kan tyckas men kul ska jag ha.

Idag började även planeringen för nästa utställningen på Lida och Vallentuna flygfält, hade inte en aning om att det var så snart, 22-23 augusti, va' kul det ska bli. Vi kinesar allihop lite huller om buller hos Susanne och Ylva som har oturen att bo för nära utställningsplatsen på söndag.

Imorgon ska jag åka till Biltema och köpa nya hjul till min vagn (ja, jag vet skitintressant, men det är den jag drar mina utställninggrejor på), mer färg till sista ytterväggen på uthuset och sen ska vi måla eländet igen. Målade färdigt idag och när jag nästan var klar, säger min bättre hälft; du, visst är färgen väldigt blå!?

Det var den, felbruten från affären, nåja säger vi då, väggen är väldigt utsatt för väder och vind så imorgon målar vi den för tredje ggn, då med rätt brytning hoppas vi.

Måste erkänna att jag yttrade några lite illa valda ord, jag trodde ju att jag skulle bli klar ikväll.

Någon ledsnade och gick sin väg, go'natt nu lyssnar jag inte mer på dig sa han.

Ha en ljuvlig sommarnatt, får se om jag sover igenom den, eller??

P.S Vid fototillfället, bara telefon, alltså liten suddig rumpa:-)

Av Yvonne - 12 augusti 2009 00:29

Så här är det, man blir uppringd av någon vänlig person som vill sälja något eller, vill att man ska gå med i någon bokklubb, eller abonnera på lotter eller någon guldpeng eller något annat som absolut inte vill ha. Det som är helt säkert är att det kommer att kosta.

Nåja, hur som helst, dom som ringer sköter förhoppningsvis ett jobb och förtjänar inte att bli illa behandlade, varken av mig eller någon annan. Så när jag sitter där försöker jag tala om så vänligt jag kan att; nejtack jag vill inte ha, trots att jag är utvald eller, jo jag har varit med men jag vill absolut inte fortsätta.

Känns igen, eller hur?

- Hejsan Yvonne, jag heter blablabla och ringer från xxxx och du har precis blivit utvald (visste väl det) att prova våra exklusiva trosor alldeles gratis!!!

- Nej tack, jag står över den här gången.

- Men dom är verkligen enormt populära, kan jag inte få skicka ett prov till dig, alldeles gratis (igen)

- Nejtack, jag vill verkligen inte ha era trosor, jag vill helst köpa sånt själv direkt i affären (trött och less men trevlig)

- Dom är verkligen riktigt exklusiva och så är dom gratis. Kan jag inte få skicka ett par på prov, gratis...

Suck, nu går en liten säkring, jag känner det, men som den vältrimmade servicemänniska jag är svarar jag (vänligt).

- Nejtack, jag vill inte ha era fula axelkalsonger!!

- Va???

- Jag vill inte ha era axelkalsonger, jag föredrar att bestämma själv hur min underkläder ska se ut.

- Sa du axelkalsonger?

- Ja, och jag vill inte ha dom inte ens när dom är gratis(fortfarande trevlig)

- Jaha, tack så mycket då.

Jag undrar om jag slipper att bli uppringd av den kalsongförsäljaren, nu är det bara lott, guldpeng, bok och diverse andra man ska försöka bli av med.

Jag står fast, trevlig ska man vara men visst blir man lite lätt trött i rösten när man förstår vem som sitter i andra änden, inte syrran direkt.

Men trevlig ska man va´eller hur?

Liten väderprognos så här i slutet, det regnade idag så jag åkte till biblioteket och lånade åtta talböcker. Måste ha något i bilen, börjar jobba nästa vecka, ack och ve!!

Sleep well out there,


Av Yvonne - 9 augusti 2009 22:54

Äh, jag skämtar det är inget speciellt idag, eller man kanske ska se det som att varje dag är speciell.

Jag har lyssnat klart på Liza Marklunds "Den röda vargen", härlig bok, får man skriva så när det handlar om mord och terrorism, skitbra var den iaf.

Så nu järnplåtar ska här läsas deckare på tyska.

Jag håller på att knöggla igång min tyska, vet inte riktigt varför men det kan alltid vara bra att ha, den blir ju lite skraltig med åren om man inte använder den så mycket, tyskan alltså. Behöver någon utmaning ibland, varför just den här kan jag inte svara på, just idag då...

Idag har jag trimmat hund, kanske inte den allra bästa dag att trimma hund på men, har man bestämt så har man. Svetten forsade och utanför stod min käre man och spikade för brinnande livet, vindskivor, dom sista. Imorgon tidigt ska vi upp och måla, eller jag lovade att jag skulle måla. Hade en svag stund där så det blir till att hoppa upp i ottan innan solen sätter fart. Visseligen lovade vädergubben på TV4 att det skulle bli lite svalare, men jag tar det säkra före osäkra och målar innan det blir för hett, eller innan regnet kommer. Det är ju det sista, sen har huset färdigt, ja förutom att jag vill ha ett soldäck vid köksidan också, och det har jag fått godkänt på från högre ort (läs maken), men till nästa sommar.

Nu är det bara en vecka kvar till Nyköping/Norköping eller det var nog tvärt om, men det ska bli kul för jag har abstinens nu.

Mollberg är i fin form och det känns som jag är det också, ja sen fick ju Nyman sitt bad, imorse. Jag stod faktiskt inte ut med hans minst sagt "skitiga" uppsyn, kvistar under magen och frön i skägget osv. Ja, alla med någon typ av fluffig hund vet vad jag talar om. Vi hade ett litet samtal och han gick själv in i duschen.

Jag såg vad han tänkte, jag upprepar det inte.

Ha en varm och skön natt, jag ska nog titta på en deckare jag:-)

Av Yvonne - 8 augusti 2009 11:16

Solen bara fortsätter att lysa, varmt, skönt, härligt, underbart osv.

Igår var vi ute och luftade "The car", Porschen, den måste ju få lite motion den med, inte bara stå i garaget och vara vacker. Problemet med den är hur man ska ta sig ur den på ett snyggt sätt, jag har sett på bild, men lyckas inte riktig, och absolut inte i kjol. Lyxproblem, kanske!!?

Inatt kunde jag inte sova, för varmt antar jag, satt och tittade på TV och blev bara piggare, Taggart och sen Ruth Rendell (engelska deckare), kunde fortfarande inte sova så jag fortsatte med inspelade varianter, solen började visa sig och då somnade jag, i soffan, igen.

Dock inte ensam, Mollberg är med så det blir ju inte svalare direkt, däremot har Nyman flyttat in i eget rum. Han tronar numer i gästrummet, det rummet har varit förvaringsutrymme ett bra tag, men jag har rensat och gjort fint och då duger det för en meriterad dvärgschnauzer, det sa han iaf.

Jo, han pratar, säger ifrån, tycker att jag ska låta bli det där badet som snart är ett måste;

- Snälla du, inte nu..klart det kliar lite men jag kan rulla mig under tujan så blir det bra, sirru matte


Av Yvonne - 6 augusti 2009 22:58

Det är så skönt, kl 05,43 då vaknade jag och tänkte, det är ingen idé att sova vidare, det är för varmt och hundarna behöver en promenad.

Sagt och gjort, upp ur bädden, den icke sköna eftersom jag svettats som en sjöhäst och det var blött. Nu vet jag inte om sjöhästar svettas, men medge att det lät bra och sängeländet gick ju inte att använda igen, det var en sak som var säker.

Gjorde iordning mat till hundarna och satte jag på TV:n för att fördriva tiden, tills deras mat var klar alltså!

Vaknade av att min vänlige man kom och undrade om jag inte tyckte det var varmt, vilket jag tyckte för jag satt inlindad i filt med nackspärr, ja inte filten men det var jag som hade nackspärr, och ett par timmar hade passerat utan att jag märkt ett smack. Jag börjar om imorgon igen.

Kram till alla nattsuddare, visst är det skönt med en alldeles för varm sommardag:-)

Ovido - Quiz & Flashcards